18/4 2015

 Efter en skön och lugn natt utanför Irsta kyrka så började dagen med solsken.
 Det är en stor och öde parkering och om det bara handlar om att stanna över natten kan nog platsen rekommenderas då den bara är nån km från stora E18.
 Under dagen var vi och lämnade släpet och det var skönt då det blev ett 14 meters ekipage med allt vad de innebär.
 Här är incheckningen till båten mellan Göteborg och Kiel. Vi kom dit tidigt så incheckningen hade precis börjat 16:15 och båten skulle gå 19:15. lastningen började på direkten så det blev en lite överraskning då vi tänkte rasta Cesar innan ombordkörning. Jag gick för att kolla till kiosken när lastningen skulle börja och då ja kom tillbaka till bilen hade kön redan dragit ombord så de blev att köra ombord på direkten....
 ...ja denna båt var riktigt stor. Längden hela 240 meter och de var riktigt bra med plats mellan fordonen...
...som sagt vi hade inte  hunnit rasta Cesar ordentligt före ombordkörningen så vi testade på direkten rastplatsen ombord men vår hund tyckte inte alls att det varbra så han vägrade göra nåt... men på natten vid 5 tiden gnydde han i hytten så det blev att klä på sig och ta en sväng igen och efter spatserande fram och åter gjorde han sina bestyr.
Lite fördel är det med båt åka. Det går bra att ta lite vin till maten även under transporten. Det blir cirka 500km mindre asfalt med båt allternativet men nackdelen är att det blir tider att passa

3 kommentarer:

  1. 500 km kortare, är ju nästan en hel dags körning, så det är ju inte så illa. Förra gången vi, då vi följde med till Holland, så körde vi väl 550 km per dag, vill jag minnas.

    SvaraRadera
  2. Ja så är det nog. Med kalven vi har spar man en hel del på bränslet...

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera