25/4 2014

En härlig varm morgon i Trier...
 ... Cesar tyckte det var för varmt då markisen vevades in så han kröp under bilen.
 För att checka ut var det bara kortet man fick vid inkörningen som skulle betalas in ett belopp för att sedan få överskottet tillbaka... oj det vart obegripligt men det var många som hade problem med kortsystemet. Vi fick hjälp av några hurtiga norrmän som passligt var vid bommen då vi anlände.
 Ja idag var det vinprovning i Igel på programmet.
 Det fanns mycket att välja på och damen bakom disken var generös. provade lite söta och halvsöta men även likör och snaps. Chili snapsen var väldigt stark och försäljaren sade att vi skulle doppa fingret i snapsen och smaka den vägen... starkt var det.
 Hoppsan nu hamnade vi över lands gränsen till Luxenburg....
 ...och gjorde som tyskarna tankade bilen. Gick bara i 94 liter och priset var 1,19 €/liter. Alltid är det lite som myggan sa som pissade i havet.
I köttdisken fanns det massor med grillkött och det var svårt att välja.....
 ...vi fastnade för dessa.... eller kanske inte.
 Mycket öl och vin finns det i alla butiker. tyskarna handlar mest kaffe , tobak och choklad i Luxenburg
Tillbaka i Tyskland där vi hittade denna mastiga solcellspark
 Kvällen började komma och vi letande efter en plats för natten. Denna kändes inte okej men var skyltad som övernattningsplats.... vid järnvägen
....men efter flera olika blindkörningar tog vi in på campingen i Otterberg. Helt otroligt att campingen var fylld med gamla husvagnar som knappt rullat sedan mitten på 80 talet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar